Jump to content


Photo

Άλλη μια μέρα ξημερώνει στο χωριό της Κονταροχτυπούσας...


 • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 Major Nelson

Major Nelson

  Major

 • Honorary members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1,266 posts
 • Coat of arms
 • Platinum Marshal

Posted 20 August 2019 - 11:12 AM

Επεισόδιο 1: Η εκδίκηση του Γεράσιμου Βρακόντα

Άλλη μια μέρα ξημερώνει στο χωριό της Κονταροχτυπούσας. Η συγκεκριμένη, όμως, μέρα κάθε άλλο παρά τυπική είναι. Είναι η πρώτη μέρα μετά από τον μονοετή αποκλεισμό του Γεράσιμου Βρακόντα από όλους τους διαγωνισμούς σαΐτας του χωριού που πρόκειται να λάβουν χώρα στο νησάκι της κοντινής λίμνης της Χαϊδοκομμένης. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι πρόκειται για ορόσημο στην ιστορία του χωριού, ο πληθυσμός του οποίου λατρεύει την ρίψη σαϊτών και την θεωρεί αυτονόητο δικαίωμα όλων. Το γεγονός ότι ο Γεράσιμος Βρακόντας είναι ο καλύτερος παίκτης του χωριού κάνει ακόμα βαρύτερο το κλίμα στους δρόμους της Κονταροχτυπούσας.
Στο ερώτημα για τους λόγους που οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση από την Επιτροπή Επίβλεψης Διοργανώσεων Σαΐτας Κονταροχτυπούσας (ΕΕΔΣΚ), η επίσημη δήλωση της ένωσης είναι ότι τα στοχεία που είχαν βγει πρόσφατα στην φόρα για αλλεπάλληλες παραβάσεις κανόνων των διαγωνισμών από τον Βρακόντα δεν τους έδιναν άλλη επιλογή από το να προβούν σε κάποια ποινή σε βάρος του. Υποψίες για παραβιάσεις από την πλευρά του Βρακόντα υπήρχαν ανέκαθεν, με τον ίδιο να φροντίζει να τις αρνείται πάντα κατηγορηματικά και να τονίζει ότι πρόκειται για σκευωρία κατά του, μέχρι που φθάσαμε στο σημείο που οι αποδείξεις ήταν ακλόνητες. Συγκεκριμένα, αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο Γεράσιμος Βρακόντας αρκετές φορές πραγματοποίησε δοκιμές με πάνω από μία σαΐτα εν όψει τουρνουά, πράγμα που απαγορεύεται ρητά. Επιπρόσθετα, κατόπιν ανώνυμου μηνύνατος, η Ομάδα Έρευνας Ύποπτων Δραστηριοτήτων Κονταροχτυπούσας (ΟΕΥΔΚ) επιβεβαίωσε ότι ο Βρακόντας προέβη στην ακατανόμαστη πράξη να κατέβει κρυφά με δύο σαΐτες στο Πρωτάθλημα Σαΐτας Χαϊδοκομμένης. Οι δύο σαΐτες έδειχναν ολόϊδιες και χρειάστηκε ενδελεχής έρευνα για να αποδειχθεί ότι διέφεραν σε ορισμένα τμήματα τους. Τέλος, στην απόφαση της ένωσης πιστεύεται ότι συνέβαλε η κατακραυγή άλλων παικτών, με πρωτοστάτη τον Νέρωνα Κεπάρωνα, που δήλωναν ότι "σα να μην έφτανε η αλαζονική συμπεριφορά του Βρακόντα, χρησιμοποιεί και δόλια μέσα για να επιβληθεί".
Μία εβδομάδα πέρασε και ακόμα να ακούσουν από τον Βρακόντα στο χωριό, μέχρι που ξαφνικά τον βλέπουν να καταφθάνει καμαρωτός. Φήμες λένε ότι κρύφτηκε μέσα σε μια σπηλιά μέχρι που συνειδητοποίησε ότι για άλλη μια φορά για τις παραβάσεις του προφανώς ευθύνεται οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τον ίδιο. Έτσι, επέστρεψε στην Κονταροχτυπούσα σα να μη συνέβη τίποτα. "Ο αναμάρτητος τον πρώτο λίθο να ρίξει" φώναζει κατά την είσοδο του στο χωριό και κατηγορεί τον Κεπάρωνα ότι στο παρελθόν έχει πετάξει σαΐτα φίλου του και τον Θεοκλύμενο Λόνταρη ότι έχει πάνω από 1000 σαΐτες στο γκαράζ του και κάνει δοκιμές μέρα-νύχτα μέχρι να ανακαλύψει την τέλεια σαΐτα. Τέτοιες κατηγορίες το λιγότερο γελοίες μπορούν να χαρακτηριστούν και ακόμα και αν ίσχυαν δεν δικαιολογούν τις παραβιάσεις του Βρακόντα, όπως βιάζονται να του υποδείξουν οι δύο συγχωριανοί του. Ο Βρακόντας, όμως, δεν θέλει να ακούσει κουβέντα και με την ικανοποίηση ότι έβαλε τους κατήγορους του στην θέση τους συνεχίζει να ζει την καθημερινότητα του στο χωριό.
Εδώ πρέπει να διευκρινιστεί ότι αν και ο Βρακόντας έχει αποκλειστεί προσωρινά από όλους τους διαγωνισμούς της λίμνης της Χαϊδοκομμένης, η ποινή του δεν ισχύει για τους διαγωνισμούς που λαμβάνουν χώρα μέσα στο χωριό. Έτσι, ο πολυνίκης Βρακόντας θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Παγκονταροχτυπουσιανό Πρωτάθλημα Σαΐτας, υπεύθυνος για την επίβλεψη του οποίου είναι ο Προκόπης Τόντομας. Ο Γεράσιμος Βρακόντας φροντίζει αμέσως να δηλωθεί στο πρωτάθλημα. Δεν σταματά, όμως, εκεί. Ο ήλιος πέφτει πάνω από το χωριό της Κονταροχτυπούσας και την επόμενη μέρα οι κάτοικοι αντικρίζουν ένα τρομακτικό θέαμα. Γραμμένο με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στην πρόσοψη του κτιρίου του Δημαρχείου είναι το κείμενο "Ο πρωταθλητής της Σαΐτας θα παρευρεθεί στον όμορφο λόφο της Βορειοανατολικής Κονταροχτυπούσας για την διατήρηση και κατάκτηση του πανκονταροχτυπουσιανού τροπάιου. Καλή επιτυχία στον τοπικό σύλλογο διοργανωτικά και αγωνιστικά. Ανυπομονώ να συναντήσω τους φίλους μου από την Βορειοδυτική Κονταροχτυπούσα.

Υ.Γ.: εύχομαι η παρουσία μου να μην μειώσει τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Γεράσιμος Βρακόντας"


 • OVERLORD, IOLAUS1926, roeczak and 2 others like this

"No one is more hated than he who speaks the truth."

 

-Plato

 

"Showing off is the fool's idea of glory."

 

-Bruce Lee


#2 nickoriginal21

nickoriginal21

  Bomb

 • Members
 • PipPipPip
 • 53 posts
 • Coat of arms
 • Silver Miner

Posted 20 August 2019 - 11:21 AM

Τι σεντονάρα είναι αυτή;! Χυνννν ❤️
 • Major Nelson and The Achaean like this

#3 The Achaean

The Achaean

  Scout

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 109 posts
 • Coat of arms
 • Gold Sergeant

Posted 20 August 2019 - 11:41 AM

Τι σεντονάρα είναι αυτή;! Χυνννν ❤️

Ετσι ψυθιριστά να μην μας ακούσουν...

 

@Major Nelson ένα νέο ταλέντο συγγραφής γεννιέται.


 • nickoriginal21, kanagias and Major Nelson like this

 9S1Ra31.png Patras Stratego Team  member of Panhellenic Association


#4 Major Nelson

Major Nelson

  Major

 • Honorary members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1,266 posts
 • Coat of arms
 • Platinum Marshal

Posted 24 August 2019 - 11:59 AM

Επεισόδιο 2: Ένα "καυτό" καλοκαίρι

Άλλη μια μέρα ξημερώνει στο χωριό της Κονταροχτυπούσας, μια μέρα που τυχαίνει να σηματοδοτεί την άφιξη του καλοκαιριού. Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει αυτή την εποχή του χρόνου με διακοπές, ζέστη, μπάνια κτλ. Για τους κατοίκους της Κονταροχτυπούσας, όμως, το καλοκαίρι σημαίνει ένα μόνο πράγμα: μεταγραφές, και όλα τα άλλα περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Η ΕΕΔΣΚ έχει ορίσει την περίοδο 01/06-31/08 ως το μοναδικό μεταγραφικό παράθυρο και όπως είναι αναμενόμενο όλοι οι σύλλογοι σαΐτας του χωριού εργάζονται πυρετωδώς για την ενίσχυση των συνθέσεων τους. Το συγκεκριμένο καλοκαίρι προβλέπεται ακόμα πιο "καυτό" λόγω της αποχώρησης του 95% των παικτών του συλλόγου "Λοχαγοί Σαΐτας" από την ομάδα τους και της ένταξης τους στην ελεύθερη αγορά.
Εδώ πρέπει να διευκρινιστεί ότι παίκτης του συγκεκριμένου συλλόγου είναι και ο Γεράσιμος Βρακόντας. Το γεγονός ότι ο Βρακόντας αποτελούσε πάντα σύμβολο για τον σύλλογο, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για εκτεταμένες παραβάσεις από μέρους του, δημιουργούσαν δυσαρέσκεια στους υπόλοιπους παίκτες του συλλόγου που δεν ήθελαν να εκπροσωπούν την ομάδα του παραβάτη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν και να γίνουν ανεξάρτητοι ουσιαστικά όλοι οι παίκτες του συλλόγου πλην του Γεράσιμου Βρακόντα και του πατέρα του, Σάββα. Οι "Λοχαγοί Σαΐτας", πάντως, "συνεχίζουν να ακμάζουν" σύμφωνα με τους Βρακόντες, νεώτερο και πρεσβύτερο, οι οποίοι δείχνουν να πάσχουν από έλλειψη της πραγματικότητας και αδυναμία πραγμάτωσης στοιχειώδους αυτοκριτικής. Τέλος πάντων, οι περισσότεροι πρώην παίκτες του συλλόγου προς το παρόν δεν (πολυ)ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο δυναμικό κάποιας άλλης ομάδας, χωρίς αυτό να φαίνεται να πτοεί τους άλλους συλλόγους της Κονταροχτυπούσας.
Πράγματι, ήδη από τις 2 Ιουνίου, ο Σύλλογος Σαΐτας Νοτιοδυτικής Κονταροχτυπούσας προσφέρει συμβόλαιο στον Θεοκλύμενο Λόνταρη. Ο Λόνταρης, αν και γέννημα θρέμμα της κεντρικής Κονταροχτυπούσας, περνάει πλέον το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο νοτιοδυτικό τμήμα του χωριού, καθώς εκπαιδεύεται εκεί στην τέχνη του σιδερά. Ο επικεφαλής του τοπικού συλλόγου, Γαβριήλ Τεραστιονοματάς, κρίνει ότι αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να κλείσει έναν παίκτη που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του και προσφέρει την αστρονομική αμοιβή των πενήντα προβάτων στον Θεοκλύμενο Λόνταρη και τον κάνει δικό του. Προκείται για μια μεταγραφή-βόμβα, η οποία αναμένεται να συζητηθεί ακόμα περισσότερο και από την περίφημη "μεταγραφή των τριών παιδιών", όπως ονομάστηκε η μετακίνηση των Θεοκλύμενου Λόνταρη, Νέρωνα Κεπάρωνα και Ταξιάρχη Κλιάνδρου από τον Σύλλογο Κεντρικής Κονταροχτυπούσας στον γειτονικό σύλλογο "Λοχαγοί Σαΐτας", πριν από δύο χρόνια.
Λίγες μέρες περνούν και ο επικεφαλής του Συλλόγου Κεντρικής Κονταροχτυπούσας, Γεδεών Αρτηριολάτρης, επιχειρεί και αυτός να αδράξει την ευκαιρία του, προσφέροντας συμβόλαια στους δύο πρώην παίκτες του, Κεπάρωνα και Κλίανδρο. Αυτοί του ξεκαθαρίζουν ότι μια επιστροφή θα είναι οπισθοδρόμηση, ωστόσο είναι ανοιχτοί στην δημιουργία ενός νέου συλλόγου που θα εκπροσωπεί τους παίκτες του παρόντος Συλλόγου Κεντρικής Κονταροχτυπούσας και όσους παίκτες αποχώρησαν από τους "Λοχαγούς Σαΐτας" και επιθυμούν την ένταξη τους σε μια καινούργια ομάδα. Η πρόταση αυτή γίνεται δεκτή και ο νέος Σύλλογος Κεντρικής Κονταροχτυπούσας, συνονόματος με τον παλιό λόγω της τοποθεσίας του αλλά με διαφορετικό έμβλημα και οργάνωση είναι γεγονός.
Εβδομάδες περνούν χωρίς κάποια άλλη αξιοσημείωτη μεταγραφή να λαμβάνει χώρα και μπαίνουμε στον Αύγουστο και στο τελευταίο μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού, που έχει όνομα Άγγελος Σαρτόπουλος. Ο Σαρτόπουλος είναι ένα ανερχόμενο ταλέντο του Συλλόγου Νοτιοδυτικής Κονταροχτυπούσας και έχει κερδίσει την προσοχή των Αρτηριολάτρη και Τόντομα. Ο Αρτηριολάτρης παραθέτει το επιχείρημα ότι ο Σαρτόπουλος έχει καταγωγή από την Κεντρική Κονταροχτυπούσα και τώρα που τέλειωσε την εκπαίδευση του ως κτίστης στην Νοτιοδυτική Κοντροχτυπούσα καλείται να "επιστρέψει στο σπίτι του". Ο Σαρτόπουλος ζυγίζει τις επιλογές του και προς απογοήτευση του Τεραστιονοματά τελικά δέχεται το συμβόλαιο που του προσφέρει ο Αρτηριολάτρης και μετακομίζει στην Κεντρική Κονταροχτυπούσα. Δεν περνά μία μέρα, όμως, από την παρουσίαση του Άγγελου Σαρτόπουλου ως παίκτη του νέου Συλλόγου Κεντρικής Κονταροχτυπούσας και ο Τεραστιονοματάς καταθέτει ένσταση ότι ο παίκτης δεσμεύεται από συμβόλαιο με τον Σύλλογο Νοτιοδυτικής Κονταροχτυπούσας και επομένως ο Σύλλογος Κεντρικής Κονταροχτυπούσας θα έπρεπε να καταθέσει πρόταση στον πρώτο σύλλογο και αν αυτός δεχόταν να προχωρούσε στην προσφορά συμβολαίου στον Σαρτόπουλο. Η ΟΕΥΔΚ δέχεται να ερευνήσει την υπόθεση και στις 31 Αυγούστου, ώρα 23:56, με μια λιτή δήλωση κρίνει την μεταγραφή παράνομη και άρα ως μη γενόμενη, πράγμα που συνεπάγεται την παραμονή του Σαρτόπουλου στην Νοτιοδυτική Κονταροχτυπούσα.
 • KARAISKAKIS, mirmidonas.gr, IOLAUS1926 and 3 others like this

"No one is more hated than he who speaks the truth."

 

-Plato

 

"Showing off is the fool's idea of glory."

 

-Bruce Lee


#5 nickoriginal21

nickoriginal21

  Bomb

 • Members
 • PipPipPip
 • 53 posts
 • Coat of arms
 • Silver Miner

Posted 24 August 2019 - 12:53 PM

💦💦💦
 • Major Nelson likes this

#6 The Achaean

The Achaean

  Scout

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 109 posts
 • Coat of arms
 • Gold Sergeant

Posted 24 August 2019 - 01:17 PM

Όλοι γύρω μου στην παραλία έχουν αράξει με τα βιβλία τους ενώ εγώ κύριος περιμένω το επόμενο τεύχος από τα Χρονικά της Κονταροχτυπουσας...
 • nickoriginal21, kanagias and Major Nelson like this

 9S1Ra31.png Patras Stratego Team  member of Panhellenic Association


#7 kanagias

kanagias

  Bomb

 • Members
 • PipPipPip
 • 51 posts
 • Coat of arms
 • Bronze Major

Posted 27 August 2019 - 01:47 PM

Πότε θα γραφτεί το Επεισόδιο 3?

Ο κορυφαίος συγγραφέας δημιουργεί!

Η  Ελληνική κοινότητα περιμένει καθηλωμένη την συναρπαστική συνέχεια αυτού του ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ!!!


 • Major Nelson likes this

#8 Major Nelson

Major Nelson

  Major

 • Honorary members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1,266 posts
 • Coat of arms
 • Platinum Marshal

Posted 27 August 2019 - 03:08 PM

Πότε θα γραφτεί το Επεισόδιο 3?
Ο κορυφαίος συγγραφέας δημιουργεί!
Η Ελληνική κοινότητα περιμένει καθηλωμένη την συναρπαστική συνέχεια αυτού του ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ!!!


Φίλε kanagias σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, με τιμούν. Η αλήθεια είναι ότι αυτή την στιγμή έχω ξεμείνει από ιδέες, περιμένω να ξαναγίνει κάτι αξιοσημείωτο στον χώρο της "σαίτας" και θα επανέλθω άμεσα. ;)
 • kanagias likes this

"No one is more hated than he who speaks the truth."

 

-Plato

 

"Showing off is the fool's idea of glory."

 

-Bruce Lee


#9 The Achaean

The Achaean

  Scout

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 109 posts
 • Coat of arms
 • Gold Sergeant

Posted 27 August 2019 - 07:58 PM

Φίλε kanagias σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, με τιμούν. Η αλήθεια είναι ότι αυτή την στιγμή έχω ξεμείνει από ιδέες, περιμένω να ξαναγίνει κάτι αξιοσημείωτο στον χώρο της "σαίτας" και θα επανέλθω άμεσα. ;)

 

Aν πιάσεις τα ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΑ από την απαρχή τους με ότι γεγονότα έχουν γίνει σε βλέπω για τριλογία. Θα ξεπεράσεις και τον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών.


 • mirmidonas.gr and kanagias like this

 9S1Ra31.png Patras Stratego Team  member of Panhellenic Association


#10 Major Nelson

Major Nelson

  Major

 • Honorary members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1,266 posts
 • Coat of arms
 • Platinum Marshal

Posted 04 September 2019 - 01:28 PM

Επεισόδιο 3: Διεθνείς εξελίξεις (Μέρος Α)

Άλλη μια μέρα ξημερώνει στο χωριό της Κονταροχτυπούσας και το κορυφαίο γεγονός σαΐτας είναι εδώ. Ο λόγος, φυσικά, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σαΐτας. Κάθε χρόνο, όλα τα χωριά ανά τον κόσμο των οποίων οι κάτοικοι έχουν πάθος για τις σαΐτες συνεργάζονται για την διοργάνωση ενός κοινού τουρνουά όπου έχει κανείς την ευκαιρία να δει από κοντά τις καλύτερες μηχανικά σαΐτες του κόσμου, καθώς και να παρακολουθήσει θεαματικότατες ρίψεις. Φέτος, οι λάτρεις της Σαΐτας συγκεντρώθηκαν στο μακρινό Πέϊπερπλεϊνλαντ της Αγγλίας για να συμμετάσχουν σε ένα ακόμα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Εδώ θα κάνουμε μια παύση για να συστήσουμε στο κοινό μας τους ξένους φίλους μας από τον χώρο της Σαΐτας. Λίγο πολύ, τα χωριά που έχουν παράδοση στη σαΐτα -πέραν, φυσικά, της αγαπημένης μας Κονταροχτυπούσας - είναι:
-Το εγγλέζικο Πέϊπερπλεϊνλαντ, με εξαιρετικούς παίκτες, όπως ο Τράβις Πάτερσον, ο Τζάστιν Κραφτ και βέβαια ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Ρέϊμοντ Ρόουντγουάϊντ.
-Το γερμανικό Παπίαρφλιγκαρστατ, με πιο διάσημους παίκτες τον Άλικ Χουτ, τον Γιάνικ Ντόστμαν και τον βετεράνο παγκόσμιο πρωταθλητή Στάντλερ Άνγκστ.
-Το βελγικό Βιλντεσαβιοενπαπσί, με πιο αξιοσημείωτο παίκτη τον Φάμπιο Μπλουτάν.
-Το νεοσύστατο ελβετικό χωριό Παπίαρλιμπαρς, με τον φημισμένο παίκτη Ντομπς Κλουφτ και τον γιο του, Σέλμπι.
-Και, φυσικά, το ολλανδικό Βεαζεντεμπέστεν, το αρχαιότερο χωριό σαϊτας, το οποίο έχει αναδείξει γενιές και γενιές από παγκόσμιους πρωταθλητές και γενικά ταλαντούχους παίκτες τους οποίους δεν θα κατονομάσουμε γιατί θα ξημερώσουμε. Αρκεί να πούμε ότι τα μεγάλα ονόματα που λαμβάνουν μέρος στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι οι πολυνίκεις του θεσμού Πάκο Νίμπλινγκσραμ και Τάκο Σλέαρντορφ.
Φέτος, την Κονταροχτυπούσα εκπροσωπούν τρεις παίκτες: ο Γαβριήλ Τεραστιονοματάς, ο Γεδεών Αρτηριολάτρης και ο Γερμανός Πτοκαπιλίδης, η παλαιά καραβάνα της ελληνικής σαΐτας, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν και αυτός γραμμένος στον σύλλογο των Λοχαγών Σαΐτας μέχρι να αποχωρήσει και αυτός και να ενταχθεί στον νέο Σύλλογο Κεντρικής Κονταροχτυπούσας. Σαφέστατα, είναι μια μικρή εκπροσώπηση για το ελληνικό χωριό, το οποίο δεν θα καταφέρει καν να κατεβάσει ομάδα στο τουρνουά χωριών. Ηχηρή είναι, επίσης, η απουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή Γεράσιμου Βρακόντα, ο οποίος μετά την ανακοίνωση του μονοετή αποκλεισμού του απεφάνθη να μην αγωνιστεί στον φετινό διαγωνισμό. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για το χωριό Παπίαρφλιγκαρστατ, το οποίο φέτος εκπροσωπεί μόνο ο Χάνσελ Κάερ, ο οποίος παρεμπιπτώντος είναι υπεύθυνος για την ανανέωση του διεθνούς Συστήματος Αξιολόγησης Ικανοτήτων στην Σαΐτα (ΣΑΙΣ) μετά από κάθε τουρνουά. Από την άλλη, θετικό σημάδι είναι η συμμετοχή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του νεαρού ανερχόμενου αστέρα Έϊντριαν Μπέρτον, ο οποίος εκπροσωπεί το αμερικανικό χωριό Τουφάρτουκαμ. Το συγκεκριμένο χωριό έχει πολλούς ικανούς ρίπτες σαΐτας αλλά σπάνια εκπροσωπείται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γιατί αυτό λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη λόγω της καταγωγής της μεγάλης πλειοψηφιας των παικτών από την Γηραιά Ήπειρο, με αποτέλεσμα η πρόσβαση των παικτών από το Τουφάρτουκαμ να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη.
Έχοντας, λοιπόν, κατατοπιστεί λίγο καλύτερα όσον αφορά τον θεσμό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και τους ξένους εταίρους μας, είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του.
 • KARAISKAKIS, mirmidonas.gr, Great Manos and 4 others like this

"No one is more hated than he who speaks the truth."

 

-Plato

 

"Showing off is the fool's idea of glory."

 

-Bruce Lee


#11 Major Nelson

Major Nelson

  Major

 • Honorary members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1,266 posts
 • Coat of arms
 • Platinum Marshal

Posted 05 September 2019 - 12:30 PM

Επεισόδιο 3: Διεθνείς εξελίξεις (Μέρος Β)

Όπως πάντα, το πρώτο σκέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος περιλαμβάνει τον Διαγωνισμό Ρίψης Εκ Εδάφους. Ο κάθε αθλητής στέκεται όρθιος πίσω από μια γραμμή και πετά την σαΐτα του με στόχο να την στείλει όσο πιο μακριά μπορεί. Το συγκεκριμένο αγώνισμα, όπως είναι φυσικό, παρέχει στους διαγωνιζόμενους μικρές δυνατότητες να καταστρώσουν κάποια στρατηγική και στερείται μεγάλων συγκινήσεων. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο διαγωνισμός αυτός είναι σκέτη τύχη. Εντούτοις, οι αρκετοί παίκτες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα κάνουν την προσπάθεια τους και στο συγκεκριμένο κομμάτι του, έστω ως προπόνηση για το κύριο κομμάτι που ακολουθεί.
Ο κάθε παίκτης έχει 16 προσπάθειες. Στο τέλος, νικητής αναδεικνύεται αυτός που έχει στείλει την σαΐτα του πιο μακριά από το σημείο εκκίνησης. Συνηθώς στο αγώνισμα αυτό έχουν πλεονέκτημα οι ψηλοί παίκτες, για ευνόητους λόγους, ωστόσο γίνονται εκπλήξεις.
Μετά από μια μεγάλη μέρα, νικητής είναι ο Ρέϊμοντ Ρόουντγουαϊντ. Χαρακτηριστικό της σαΐτας του ότι το δεξί φτερό είναι λίγο μεγαλύτερο από το αριστερό. Στο παρελθόν, ο Εγγλέζος έχει δεχθεί κριτική για παρόμοιες ριψοκίνδυνες κατασκευές, ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει διαπίστωσει ότι μια τέτοια ανορθόδοξη κατασκευή είναι πιο αποτελεσματική από τις κανονικές σαΐτες αν της δώσει κανείς κατάλληλη κατεύθυνση και φάλτσο. Πράγματι, στην 13η ρίψη του, ο Ρόουντγουαϊντ στέλνει την σαΐτα του 23,4 μ. μακριά και κερδίζει πανηγυρικά.
Δεύτερος έρχεται ο Έϊντριαν Μπέρτον. Ο Αμερικανός, ο οποίος έχει επιλέξει μια λιτή σαΐτα με μεγάλο μήκος και στενά φτερά καταφέρνει να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου χάρη στην τελευταία του ρίψη, στα 18,9 μ.
Τέλος, το χάλκινο μετάλλιο απονέμεται στον Ολλανδό Ντάρεν Μπόος. Ο παίκτης από το Βεαζεντεμπέστεν δικαιώνεται για την επιλογή του να χρησιμοποιήσει μια σαΐτα με φτερά των οποίων το πλάτος αυξάνεται από μπροστά προς τα πίσω, πετυχαίνοντας ρίψη σε απόσταση 18,2 μ. στην δεύτερη του κιόλας προσπάθεια, επίδοση που δεν κατάφερε να βελτιώσει μέχρι το τέλος της σειράς του.
Την Κονταροχτυπούσα εκπροσώπησε στο συγκεκριμένο αγώνισμα μόνο ο Γαβριήλ Τεραστιονοματάς. Ο παίκτης από την νοτιοδυτική Κονταροχτυπούσα έκανε χρήση μιας σαΐτας με προεξοχές στο τέλος, αλλά στάθηκε άτυχος λόγω των έντονων ανέμων που φυσούσαν ενώ αγωνιζόταν και εν τέλει τερματίζει στην όγδοη θέση.
Κάπως έτσι ολοκληρώνεται η πρώτη μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Όλοι οι παίκτες πέφτουν στις αγκάλες του Μορφέως και με την ανατολή του ήλιου είναι έτοιμοι για το δεύτερο σκέλος του πρωταθλήματος.
 • mirmidonas.gr, IOLAUS1926, roeczak and 2 others like this

"No one is more hated than he who speaks the truth."

 

-Plato

 

"Showing off is the fool's idea of glory."

 

-Bruce Lee


#12 Major Nelson

Major Nelson

  Major

 • Honorary members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1,266 posts
 • Coat of arms
 • Platinum Marshal

Posted 06 September 2019 - 01:02 PM

Επεισόδιο 3: Διεθνείς εξελίξεις (Μέρος Γ)

Σαφέστατα, ο Διαγωνισμός Ρίψης Αφ' Ύψους είναι η μεγάλη ατραξιόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Όπως ορίζεται από τους κανονισμούς, οι ρίψεις στο συγκεκριμένο αγώνισμα πραγματοποιούνται από την άκρη ενός προκαθορισμένου κτίσματος με ύψος που κυμαίνεται ανάμεσα στα 30 μ. και στα 40 μ. Τέτοιες ρίψεις είναι σαφώς πιο απρόβλεπτες από τις ρίψεις από το έδαφος, καθώς οι σαΐτες συναντούν πολύ πιο μεγάλη και εύκολα μεταβαλλόμενη αντίσταση από τον αέρα. Απαιτείται πραγματική μαεστρία για να κατορθώσει ένας παίκτης να στείλει την σαΐτα του μακριά από τέτοιο ύψος.
Φέτος, ο διαγωνισμός λαμβάνει χώρα στην ταράτσα του δημαρχείου του Πέϊπερπλεϊνλαντ, το ύψος του οποίου έχει μετρηθεί στα 36,7 μ. από την ίδια την Διεθνή Ομοσπονδία Σαΐτας (ΔΟΣ), την οργάνωση που είναι υπεύθυνη για την διοργάνωση διεθνών τουρνουά και γενικά για την επίβλεψη θεμάτων που αφορούν την σαΐτα. Ως συνήθως, κάθε παίκτης έχει 10 ρίψεις.
Οι ώρες περνούν με τους παίκτες από τα διάφορα χωριά σαΐτας να πραγματοποιούν ορισμένες πολύ θεαματικές - και ορισμένες απόλυτα αποτυχημένες - ρίψεις. Μετά από σκληρή μάχη σώμα με σώμα ανάμεσα στο πρώτο φαβορί, Πάκο Νίμπλινγκσραμ, και το δεύτερο, Τάκο Σλέαρντορφ, νικητής αναδεικνύεται ο δεύτερος, κατακτώντας τον συγκεκριμένο διαγωνισμό για τρίτη φορά στην καριέρα του. Έχοντας κατέβει στον διαγωνισμό με μια σαΐτα με δύο τρύπες σε κάθε φτερό, κατασκευή που όπως υποστηρίζει προσδίδει στη σαΐτα ένα πιο αεροδυναμικό σχήμα, ο Ολλανδός πραγματοποιεί αρκετές ρίψεις κοντά στα 80 μ., μέχρι που πετυχαίνει την καλύτερη του επίδοση στον προτελευταίο γύρο με μια απίθανη ρίψη στα 97,3 μ. Για την ιστορία, το παγκόσμιο ρεκόρ το κατέχει ο Νίμπλινγκσραμ στα 104,9 μ., ενώ η καλύτερη επίδοση παίκτη της Κονταροχτυπούσας είναι η περυσινή του Γεράσιμου Βρακόντα στα 103,3 μ.
Το ασημένιο μετάλλιο πηγαίνει τον Νίμπλινγκσραμ. Ο συγχωριανός του Σλέαρντορφ οδηγούσε την κούρσα του τίτλου για το μεγαλύτερο μέρος του τουρνουά, πραγματοποιώντας 8 ρίψεις άνω των 90 μ., αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει την επίδοση των 97,3 μ. και αναγκάστηκε τελικά να συμβιβαστεί με την δεύτερη θέση. Η σαΐτα που χρησιμοποίησε, μοναδική στο είδος της, έχει διπλή στρώση από φτερά και στο παρελθόν του έχει χαρίσει αμέτρητες διακρίσεις, με κυριότερες 4 Παγκόσμια και 11 Πανβεαζεντεμπεστενιανά Πρωταθλήματα.
Τρίτος τερματίζει ο Έϊντριαν Μπέρτον και κατακτά το πρώτο του μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε Διαγωνισμό Ρίψης Αφ' Ύψους (θυμίζουμε ότι νωρίτερα διακρίθηκε και στον Διαγωνισμό Ρίψης Εκ Εδάφους). Πρόκειται για μια ονειρεμένη παρουσία από τον παίκτη του Τουφάρτουκαμ, ο οποίος έκανε χρήση της ίδιας σαΐτας με αυτήν που είχε στο πρώτο σκέλος του πρωταθλήματος.
Όσον αφορά τις ελληνικές παρουσίες, τώρα: στην 5η και υψηλότερη του έως τώρα θέση τερματίζει ο Γερμανός Πτοκαπιλίδης, ο οποίος αν και δεν ξεκίνησε καλά το τουρνουά πέτυχε στον τελευταίο γύρο μια ρίψη στα 78,1 μ. Αξιοσημείωτη η σαΐτα του, η οποία δεν έχει "μύτη" στο μπροστινό της μέρος.
Στην 12η θέση σταματά ο Τεραστιονοματάς, με μακρύτερη ρίψη στα 59,0 μ. Ατομικό ρεκόρ και για τον ίδιο, ο οποίος επίσης έκανε χρήση της ίδιας σαΐτας με αυτήν στο πρώτο αγώνισμα.
Τέλος, στην 16η θέση έρχεται ο Αρτηριολάτρης, ο οποίος για άλλη μια φορά φάνηκε να ξεκινά ορεξάτος το τουρνουά αλλά δυστυχώς δεν καταφέρνει το κάτι παραπάνω. Κερδίζει, πάντως, το βραβείο για την πιο ωραία ασθητικά σαΐτα με την σαΐτα του με κυρτά φτερά που πλαταίνουν από μπροστά προς τα πίσω.
Το κύριο σκέλος του Παγκοσμίου Πρωταθληματος φτάνει στο τέλος του με όλους τους παίκτες να δειπνίζουν σε καλό κλίμα. Η νύχτα πέφτει και με την λαλιά του κόκορα οι παίκτες ξυπνούν και είναι έτοιμοι είτε για την συμμετοχή τους στο τουρνουά χωριών αν έχουν ομάδα είτε για την αναχώρηση τους για τα χωριά τους.
 • mirmidonas.gr, IOLAUS1926, roeczak and 2 others like this

"No one is more hated than he who speaks the truth."

 

-Plato

 

"Showing off is the fool's idea of glory."

 

-Bruce Lee


#13 Major Nelson

Major Nelson

  Major

 • Honorary members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1,266 posts
 • Coat of arms
 • Platinum Marshal

Posted 07 September 2019 - 10:17 PM

Επεισόδιο 3: Διεθνείς εξελίξεις (Μέρος Δ)

Όπως είθισται, το τελευταίο σκέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος δεν είναι άλλο από το τουρνουά χωριών. Το κάθε χωριό έχει το δικαίωμα να κατεβάσει μία ομάδα, η οποία πρέπει να αποτελείται από 4 παίκτες. Ο κάθε παίκτης πραγματοποιεί 5 ρίψεις από το δημαρχείο του Πέϊπερπλεϊνλαντ και στο τέλος υπολογίζεται ο μέσος όρος των καλύτερων επιδόσεων των παικτών της ομάδας με ακρίβεια μονάδας. Η ομάδα με τον υψηλότερο μέσο όρο αναδεικνύεται νικήτρια, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας λαμβάνεται υπ' όψιν η μακρύτερη ρίψη της κάθε ομάδας.
Το φαβορί είναι σχεδόν κάθε χρόνο το Βεαζεντεμπέστεν, λόγω της πληθώρας κορυφαίων παικτών που έχει. Φέτος, η δύο φορές νικήτρια του θεσμού Κονταροχτυπούσα δυστυχώς δεν εκπροσωπείται στο συγκεκριμένο αγώνισμα, με τους τρεις Έλληνες παίκτες να έχουν αναχωρήσει ήδη για το χωριό τους. Τα συμμετέχοντα χωριά είναι:
-το Βεαζεντεμπέστεν, με τους Νίμπλινγκσραμ, Σλέαρντορφ, Άαρτ Τρεβόλτ και Ζερόν Φούϊκελ
-το Πέϊπερπλεϊνλαντ, με τους Ρόουντγουαϊντ, Πάτερσον, Άντριου Μίλκουεϊκ και Τζέραλντ Άουστιν
-και το Βιλντεσαβιοενπαπσί, με τους Μπλουτάν, Μαρσέλ Λουάν και Σέλμπι Κλουφτ, ο τελευταίος των οποίων δεν έχει καταγωγή από το χωριό αλλά το έχει επισκεφθεί πολλάκις στο παρελθόν και τελικά πήρε άδεια από την ΔΟΣ να το εκπροσωπήσει ώστε να μπορέσει και το Βιλντεσβιοενπαπσί να συμμετάσχει στο τουρνουά. Εδώ πρέπει να διευκρινιστεί ότι κατόπιν πρόσφατης αλλαγής στον κανονισμό, η ομάδα μπορεί να αποτελείται από μόνο τρεις παίκτες αν δεν υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι, αλλά σε αυτή την περίπτωση αφαιρούνται 10 μονάδες από τον τελικό μέσο όρο της ομάδας.
Μετά από μια συγκλονιστική μάχη και μια συγκινητική προσπάθεια από το αουτσάϊντερ Πέϊπερπλεϊνλαντ, οι οικοδεσπότες έχουν τον ίδιο μέσο όρο με το ολλανδικό χωριό, στα 81 μ. Ωστόσο, η υψηλότερη ατομική επίδοση είναι αυτή του Σλέαρντορφ στα 95,4 μ., με αποτέλεσμα το Βεαζεντεμπέστεν να τερματίζει πρώτο. Δεύτερο, λοιπόν, έρχεται το Πέϊπερπλεϊνλαντ και αισθητά πιο πίσω στην τρίτη θέση το Βιλντεσαβιοενπαπσί.
Κάπως έτσι ολοκληρώνεται άλλο ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι διεθνείς εξελίξεις, όμως, συνεχίζονται με το Διεθνές Πρωτάθλημα Σαΐτας. Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς σχετικά με το νόημα ύπαρξης αυτού του τουρνουά την στιγμή που υπάρχει ήδη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σαιτας. Η απάντηση είναι ότι κάποιοι φορείς στον χώρο της Σαΐτας δεν αναγνωρίζουν την εξουσία της ΔΟΣ, φτάνοντας στο σημείο, μάλιστα, να ιδρύσουν πριν χρόνια τον δικό τους οργανισμό, την Διεθνή Ένωση Σαΐτας, και να θεσπίσουν το δικό τους "παγκόσμιο πρωτάθλημα". Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σαΐτας, πάντως, διατηρεί την αίγλη του και προσελκύει ακόμα την συντριπτική πλειονότητα των παικτών σαΐτας σε βάρος του Διεθνούς Πρωταθλήματος Σαΐτας.
Φέτος, στο Διεθνές Πρωτάθλημα Σαΐτας συμμετέχει και ο Δημοσθένης Καπέρογλου από τον Σύλλογο Νοτιοδυτικής Κονταροχτυπούσας. Ο νεαρός άσσος εκπροσωπεί το χωρίο του και στον Διαγωνισμό Εκτόξευσης Εκ Εδάφους, και στον Διαγωνισμό Εκτόξευσης Αφ' Ύψους. Χωρίς να χρονοτριβούμε πάνω σε ένα όχι ιδιαίτερα συναρπαστικό τουρνουά, αναφέρουμε οτι ο Καπέρογλου καταφέρνει να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στον πρώτο διαγωνισμό και το χάλκινο στον δεύτερο, ανάμεσα σε εννιά άλλους παίκτες από διάφορες γωνιές του πλανήτη. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια αξιέπαινη εμφάνιση από τον Έλληνα παίκτη, ο οποίος θα θυμάται αυτή τη λαμπρή στιγμή της καριέρας του για πολλά χρόνια.
 • mirmidonas.gr, Great Manos and kanagias like this

"No one is more hated than he who speaks the truth."

 

-Plato

 

"Showing off is the fool's idea of glory."

 

-Bruce Lee


#14 Major Nelson

Major Nelson

  Major

 • Honorary members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1,266 posts
 • Coat of arms
 • Platinum Marshal

Posted 10 September 2019 - 02:12 PM

Επεισόδιο 4: Η δίκη του Γεράσιμου Βρακόντα

Άλλη μια μέρα ξημερώνει στο χωριό της Κονταροχτυπούσας και οι κάτοικοι συρρέουν στο Πλημμελειοδικείο Κονταροχτυπούσας για την δίκη του Γεράσιμου Βρακόντα. Η κατηγορία είναι ο πρόσφατος βανδαλισμός του κτιρίου του Δημαρχείου του χωριού, συγκεκριμένα το βάψιμο του με ανεξίτηλο μαρκαδόρο.
Οι εμπλεκόμενοι στην δίκη είναι:
-Ο δικαστής Δευκαλίων Μουσχόπουλος, από την Κεντρική Κονταροχτυπούσα.
-Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Σάββας Βρακόντας.
-Οι μάρτυρες κατηγορίας: Γερμανός Πτοκαπιλίδης, Γαβριήλ Τεραστιονοματάς, Προκόπης Τόντομας και Ακάκιος Χανδούμης (ο οποίος παρεμπιπτώντος είναι ο επικεφαλής του Συλλόγου Βόρειας Κονταροχτυπούσας).
-Και οι ένορκοι, των οποίων τα ονόματα δεν μας ενδιαφέρουν.
Παρόντες στην αίθουσα είναι, επίσης, περί τα 200 κάτοικοι του χωριού.
-"Ησυχία, παρακαλώ! Ησυχία!" φωνάζει ο Μουσχόπουλος. "Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για την υπόθεση βανδαλισμού του Δημαρχείου Κονταροχτυπούσας από τον Γεράσιμο Βρακόντα. Είναι παρών ο κατηγορούμενος;".
-"Μάλιστα, κύριε Δικαστά." απαντά ο Σάββας Βρακόντας.
-"Και γιατί δεν απαντά ο ίδιος ο κατηγορούμενος; Μήπως του σπαταλάμε τον χρόνο και θα προτιμούσε να είναι κάπου αλλού;".
-"Μιας και το ρωτάτε, κύριε Δικαστά, για να είμαστε ειλικρινείς, ο πελάτης μου και εγώ δεν έχουμε ιδέα για ποιον λόγο κλήθηκε εδώ σήμερα. Απ' όσο γνωρίζουμε δεν έχει διαπράξει καμιά παρανομία.".
-"Αυτά που λέγονται για μένα είναι πέρα για πέρα ανοησίες. Δεν θα μπορούσα ποτέ να προκαλέσω ζημιά σε αυτό το υπέροχο κτίριο." υποστηρίζει ο Γεράσιμος Βρακόντας. "Απαιτώ την άμεση άφεση μου.".
-"Και πώς δικαιολογείτε ότι το μύνημα που γράφτηκε πάνω στο κτίριο φέρει την υπογραφή σας;".
-"Προφανέστατα κάποιος θέλει να με ενοχοποιήσει. Δεν θα 'ναι δε η πρώτη φορά. Είναι γνωστό ότι όλοι οι συγχωριανοί μου με φθονούν λόγω των επιτυχιών μου στην σαϊτα.".
-"Αυτό είναι περίεργο, κύριε Βρακόντα, διότι παρευρίσκονται εδώ αρκετοί μάρτυρες που έχουν άλλη άποψη. Ο λόγος στον κύριο Πτοκαπιλίδη.".
-"Κύριε δικαστά, είδα με τα ίδια μου τα μάτια τον κατηγορούμενο να γράφει πάνω στο Δημαρχείο. Ήταν βράδυ και επέστρεφα στο χωριό μετά από ένα εμπορικό ταξίδι που πραγματοποίησα πρόσφατα. Στον δρόμο για το σπίτι μου τον πρόσεξα. Προσωπικά, θα ήθελα να απαντήσω ο ίδιος στις δηλώσεις του Βρακόντα, από τις οποίες νιώθω αηδιασμένος. Αν θεωρείς, νεαρέ μου, ότι η παρουσια σου μπορεί να μειώσει τον αριθμό των συμμετεχόντων, γεγονός πιθανό μετά την πρόσφατη συμπεριφορά σου, τότε θα έπρεπε πρώτα να ζητήσεις συγγνώμη και μετά να δηλώσεις συμμετοχή. Η defacto δήλωση συμμετοχής και η σιωπηρή συμπεριφορά αγγίζει τα όρια του θράσους.".
-"Αυτά αρκούν, κύριε Πτοκαπιλίδη. Τί έχει να πει για τα λεγόμενα ο κατηγορούμενος, ή μάλλον ο συνήγορος του;" ρωτά ο Μουσχόπουλος, βλέποντας τον Γεράσιμο Βρακόντα να έχει πάρει ένα ύφος πλήρους περιφρόνησης και αδιαφορίας.
-"Δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουμε τις προστριβές για ένα θέμα που έχει τελειώσει. Ο Γεράσιμος έχει επιλέξει να υπερασπιστεί τον εαυτό του με βαρεμ... εεε με συγχωρείτε, σιωπή. Καλύτερο να προχωρήσουμε μπροστά για το καλό της σαϊτας."
-"Όποιος μάρτυρας θέλει να προσθέσει κάτι, τώρα είναι η ώρα."
-"Γιατί απαντάς εκ μέρους του Γεράσιμου, Σάββα;" ωρύεται ο Τεραστιονοματάς. "Σε ανάλογη περίπτωση μου 'χες πει πως ότι θέλει να πει ο γιος σου θα το πει ο ίδιος και τώρα κάνεις τον δικηγόρο του. Όσο δυσκολεύει να ζητήσετε ένα συγγνώμη, άλλο τόσο δείχνετε πως δεν το νιώθετε. Βάζω πληθυντικό διότι είναι σαφές πως έχεις βαρύνουσα ευθύνη. Η σιωπή είναι πάντα συνενοχή...".
-"Παρακαλώ να μην παρεκτρέπουμε από το τρέχον θέμα!" διακόπτει με αυστηρό ύφος ο Μουσχόπουλος. "Εξετάζουμε την υπόθεση βανδαλισμού και όχι παλαιότερες παραβάσεις του κατηγορούμενου.".
-"Με συγχωρείτε, κύριε Δικαστά. Στο θέμα μας: και εγώ έπιασα επ' αυτοφώρω τον νεαρό Βρακόντα να βάφει το κτίριο. Το σπίτι του θείου μου βλέπει κατευθείαν στην πρόσοψη του Δημαρχείου. Έτυχε να τον επισκεφθώ την προηγούμενη μέρα απ' το συμβάν και μείναμε ξύπνιοι μέχρι αργά. Μπορεί να ήπια μερικά ποτάκια αλλά θα ορκιζόμουν ότι κατά τις 3 το πρωί είδα απ' το παράθυρο μου κάποιον να βάφει τον μπροστινό τοίχο του Δημαρχείου. Πλησίασα στο παράθυρο να δω καλύτερα και είμαι σίγουρος ότι ήταν ο Γεράσιμος Βρακόντας.".
-"Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Κύριε Χανδούμη θα θέλατε να συμπληρώσετε κάτι;".
-"Ναι κύριε δικαστά. Εγώ θέλω απλά να πω ότι είμαι ιδιοκτήτης μαγαζιού ελαιοχρωματικών στην βόρεια Κονταροχτυπούσα και είμαι βέβαιος ότι πούλησα πριν λίγους μήνες μπογιά με την συγκεκριμένη απόχρωση στον Σάββα Βρακόντα. Είμαι μάλιστα σίγουρος ότι είναι ο μόνος που αγόρασε τέτοια μπογιά - την οποία διαθέτει μόνο το δικό μου κατάστημα - τον περασμένο χρόνο.".
-"Πράγμα που σημαίνει ότι ο πρεσβύτερος Βρακόντας γνωρίζει για την ενοχή του γιου του και το κρύβει. Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κύριε Τόντομα, είστε ο τελευταίος μάρτυρας.".
-"Κύριε δικαστά, πρόσφατα επισκέφθηκα το σπίτι των Βρακόντων για να συζητήσουμε για το ερχόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σαϊτας, την επίβλεψη του οποίου έχω αναλάβει προσωπικά. Μετά λύπης μου λέω το εξής: όταν κατέφθασα στο σπίτι τους και κοντοστάθηκα έξω απ' την πόρτα, μύρισα μια έντονη οσμή που ερχόταν από την πίσω μεριά του οικοπέδου. Προχώρησα προς τα εκεί και έπαθα σοκ όταν είδα τον κάδο απορριμάτων γεμάτο με κουτιά με κατακόκκινη μπογιά, ολόϊδια με αυτήν που χρησιμοποιηθήκε στον βανδαλισμό του Δημαρχείου. Νομίζω ότι έχουμε ακούσει αρκετά για να είμαστε βέβαιοι για την ενοχή του Γεράσιμου Βρακόντα. Παρακαλώ να λήξει το θέμα άμεσα, καθώς έχω να οργανώσω και ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα.".
-"Την ενοχή θα την κρίνουν οι κύριοι ένορκοι, κύριε Τόντομα. Κύριε Βρακόντα, θα θέλατε να κάνετε κάποια τελευταία δήλωση;" ρωτά ο Μουσχόπουλος απευθυνόμενος στον Γεράσιμο Βρακόντα.
Αυτός, όμως, φαίνεται να είναι απασχολημένος με το να αφηγείται σε μια νεαρή χωριατοπούλα τα κατορθώματα του στην σαϊτα και δεν έχει πάρει χαμπάρι τί γίνεται γύρω του. Ως συνήθως, θέση παίρνει ο πατέρας του.
-"Ο γιος μου είναι αθώος. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε.".
-"Πολύ καλά. Κύριοι ένορκοι, έχετε καταλήξει σε ετυμηγορία;".
Ακολουθεί σιγή για περίπου δύο λεπτά, μέχρι που ένας εκ των ενόρκων σηκώνεται και ανακοινώνει με μια λιτή δήλωση την ομόφωνη απόφαση υπέρ της ενοχής του Γεράσιμου Βρακόντα.
Τον λόγο παίρνει και πάλι ο Δευκαλίων Μουσχόπουλος.
-"Κύριε Γεράσιμε Βρακόντα, είναι τόσο σοβαρό το πλημμέλημα σας που κανονικά σηκώνει μέχρι και φυλάκιση. Σεβόμενος την μεγάλη συνεισφορά σας στον χώρο της σαϊτας, μιας δραστηριότητας που λατρεύεται στο χωριό μας, θα αρκεστώ στο να σας επιβάλλω το χρηματικό πρόστιμο του πενταπλασίου της τιμής αποκατάστασης των ζημιών που προξενήθηκαν στο Δημαρχείο, η οποία υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 1.000 ευρώ. Λύεται η συνεδρίασις.".
 • KARAISKAKIS, mirmidonas.gr, vspy13 and 4 others like this

"No one is more hated than he who speaks the truth."

 

-Plato

 

"Showing off is the fool's idea of glory."

 

-Bruce Lee


#15 kanagias

kanagias

  Bomb

 • Members
 • PipPipPip
 • 51 posts
 • Coat of arms
 • Bronze Major

Posted 10 October 2019 - 03:21 PM

Φίλε Nelson,το επεισόδιο 5,πότε θα είναι έτοιμο?


Edited by kanagias, 10 October 2019 - 03:23 PM.

 • mirmidonas.gr likes this

#16 Major Nelson

Major Nelson

  Major

 • Honorary members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1,266 posts
 • Coat of arms
 • Platinum Marshal

Posted 10 October 2019 - 03:39 PM

Φίλε Nelson,το επεισόδιο 5,πότε θα είναι έτοιμο?


Αργεί ακόμα αλλά αν το φύλλο του τσαγιού μου έχει δίκιο θα μου ξανάρθει έμπνευση σε κάτι παραπάνω απο 2 βδομάδες από τώρα.
 • mirmidonas.gr and kanagias like this

"No one is more hated than he who speaks the truth."

 

-Plato

 

"Showing off is the fool's idea of glory."

 

-Bruce Lee


#17 kanagias

kanagias

  Bomb

 • Members
 • PipPipPip
 • 51 posts
 • Coat of arms
 • Bronze Major

Posted 10 October 2019 - 06:36 PM

Όλη η κοινότητα φαντάζομαι πως θα παρακαλούσε το φύλλο του τσαγιού σου,να σου στείλει έμπνευση πολύ μεγάλη για να γράψεις και μέσα στις επόμενες 10 μέρες!

Για μετά απο 3 εβδομάδες,όλη η κοινότητα είναι σίγουρο ότι θα περιμένει με ανυπομονησία τα λαμπρά σου αριστουργήματα!

Περιμένουμε σύντομα μια καλή προκαταβολή, από έναν μεγάλο και ταλαντούχο συγγραφέα όπως είσαι εσύ!

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ...#18 Major Nelson

Major Nelson

  Major

 • Honorary members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1,266 posts
 • Coat of arms
 • Platinum Marshal

Posted 28 October 2019 - 03:41 PM

Επεισόδιο 5: Το Παγκονταροχτυπουσιανό Πρωτάθλημα Σαΐτας

Άλλη μια μέρα ξημερώνει στο χωριό της Κονταροχτυπούσας και πλήθος κόσμου συρρέει στην Βορειοανατολική Κονταροχτυπούσα για να συμμετάσχει στο πολυαναμενόμενο γεγονός της χρονιάς, που δεν είναι άλλο από το Παγκονταροχτυπουσιανό Πρωτάθλημα Σαΐτας. Με το τουρνουά αυτό επιστρέφει στην αγωνιστική σαΐτα και ο Γεράσιμος Βρακόντας μετά την απουσία του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σαΐτας, με μοναδικό στόχο την "διατήρηση και κατάκτηση του πανκονταροχτυπουσιανού τροπαίου" όπως έχει δηλώσει ρητά πριν μήνες. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν καταφθάσει στον λόφο της Βορειοανατολικής Κονταροχτυπούσας και ο Βρακόντας ξεκινά όπως πάντα το σόου του, εκφράζοντας την αδιαφορία του για την έκβαση του πρωταθλήματος με φράσεις όπως "έχω βαρεθεί την σαΐτα σαν χόμπι" και "χθες το βράδυ ξενύχτησα". Λες και του φταίει κανείς δηλαδή αν δεν πάει καλά αλλά ως συνήθως θέλει να περάσει το μήνυμα "και έτσι σας έχω". Για όσους πιστεύουν στην θεία δίκη το συγκεκριμένο τουρνουά θα αποτελέσει ένα εξαίρετο παράδειγμα.

Τον Γεράσιμο Βρακόντα συνοδεύει ο πατέρας του, Σάββας. Με την άφιξη τους στον λόφο ο Σάββας Βρακόντας σπεύδει να χαιρετίσει τους ντόπιους διοργανωτές και για πολλοστή φορά από τότε που ανακοινώθηκε το τουρνουά να "συγχαρεί το εξαιρετικό εγχείρημα του Συλλόγου Βορειοανατολικής Κονταροχτυπούσας". Τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του δέχεται με επιφύλαξη ο Προκόπης Τόντομας.

Όπως πάντα απουσιάζει από το Παγκονταροχτυπουσιανό Πρωτάθλημα ο Νέρωνας Κεπάρωνας, καθώς αυτή την εποχή του χρόνου δουλεύει στην ναυτική επιχείρηση του θείου του με βάση την μακρινή Αγγλία. Κατά τα άλλα, πάντως, το επίπεδο το τουρνουά είναι υψηλό, θα λέγαμε μάλιστα το υψηλότερο οποιουδήποτε πρωταθλήματος έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα. Τα ονόματα που δεσπόζουν είναι:

-ο Παγκονταροχτυπουσιανός και (πλέον) πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Γεράσιμος Βρακόντας από τον σύλλογο των Λοχαγών Σαΐτας

-ο πρώην Παγκονταροχτυπουσιανός και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Σέργιος Στασινόπουλος από τον Σύλλογο Βόρειας Κονταροχτυπούσας, ο οποίος επιστρέφει στο Παγκονταροχτυπουσιανό Πρωτάθλημα μετά από τρεις συνεχόμενες απουσίες

-οι Γερμανός Πτοκαπιλίδης, Γεδεών Αρτηριολάτρης και Ταξιάρχης Κλίανδρος από τον Σύλλογο Κεντρικής Κονταροχτυπούσας

-οι Θεοκλύμενος Λόνταρης και Γαβριήλ Τεραστιονοματάς από τον Σύλλογο Νοτιοδυτικής Κονταροχτυπούσας

-και, φυσικά, από τον Σύλλογο Βορειοανατολικής Κονταροχτυπούσας, που διοργανώνει και το πρωτάθλημα, οι Προκόπης Τόντομας, Κυριάκος Φωκάς και Ναθαναήλ Σολπάνος.

Σύντομα καταφθάνουν και οι τελευταίοι παίκτες και όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του πρωταθλήματος. Οι κανόνες προβλέπουν τα εξής: κάθε παίκτης έχει το δικαίωμα χρήσης μίας μόνο σαΐτας, καθώς και δεκατέσσερις ρίψεις στη διάθεση του από την κορυφή του απότομου λόφου. Κριτήριο βαθμολόγησης των παικτών είναι η μακρινότερη ρίψη και σε περίπτωση ισοβαθμίας ο μέσος όρος των ρίψεων.

Μετά από μία αρκετά περιπετειώδη μέρα, τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά, o Ταξιάρχης Κλίανδρος κατακτά το πρώτο του χρυσό μετάλλιο. Στην 12η ρίψη του, στέλνει την σαΐτα του 89,7 μέτρα μακριά και κερδίζει πανηγυρικά την πρώτη θέση. Η χρήση μιας σαΐτας με αρκετά περίπλοκη διάταξη, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι οι 5 διπλώσεις σε κάθε φτερό, χαρίζει στον νεαρό αστέρα από την Κεντρική Κονταροχτυπούσα την σπουδαιότερη διάκριση της καριέρας του.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανεβαίνει ο Σέργιος Στασινόπουλος με την ρίψη του στα 83,6 μέτρα. Ο βετεράνος βγάζει μεγάλη κλάση στην επιστροφή του και αποδεικνύει ότι το ταλέντο δεν ξεχνιέται. Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της σαΐτας του η στενή τρύπα σε σχήμα λωρίδας που έχει ανοίξει σε κάθε φτερό.

Στην τρίτη θέση έχουμε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Πρόκειται για τον Βάϊο Κλιμανιώτη από τον Σύλλογο Βόρειας Κονταροχτυπούσας. Ο συγκεκριμένος παίκτης χρησιμοποιεί μια σαΐτα με μύτη σε σχήμα κώνου και αψηφόντας κάθε προσδοκία, πιθανότατα και τις δικές του, αποσπά και αυτός ένα μετάλλιο. Ο Κλιμανιώτης ισοφαρίζει την καλύτερη επίδοση του Στασινόπουλου αλλά έχει χαμηλότερο μέσο όρο, με αποτέλεσμα να πάρει το χάλκινο αντί για το ασημένιο μετάλλιο.

Το σοκ του πρωταθλήματος είναι η απουσία του Γεράσιμου Βρακόντα όχι μόνο από την πρώτη θέση, αλλά από τα μετάλλια γενικότερα. Ο ηγέτης των Λοχαγών Σαΐτας δεν ξεκινά καλά το τουρνουά, με χαρακτηριστικό τραγελαφικό συμβάν την σύγκρουση της σαΐτας του με ένα περιστέρι στην 5η ρίψη. Ο Βρακόντας έξαλλος με την πιθανή βλάβη στη σαΐτα ισχυρίζεται ότι κάποιος πέταξε σπόρια στον αέρα για να προσελκύσει το πτηνό και να σαμποτάρει την προσπάθεια του. Οι περισσότεροι ξεσπούν σε γέλια, εντούτοις ο Προκόπης Τόντομας δέχεται να επιτρέψει στον Βρακόντα να κάνει χρήση της αναπληρωματικής σαΐτας του. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την εκκίνηση του πρωταθλήματος ο Βρακόντας ανέφερε ότι είχε έρθει με δύο σαΐτες, "το ίδιο ασυναγώνιστες" και ότι θα αποφάσιζε ποια από τις δύο θα χρησιμοποιούσε την τελευταία στιγμή. Τώρα, πάντως, η αλλαγή σαΐτας φαίνεται να αποτελεί μια πολύ καλή δικαιολογία για τις απογοητευτικές ρίψεις του.

Στον 13ο γύρο, ο περυσινός πανελλήνιος πρωταθλητής δεν έχει καταφέρει ακόμα να περάσει τα 81,0 μέτρα, επίδοση που τον στέλνει στην τέταρτη θέση. Στην τελευταία του ρίψη περιμένει λίγο, παίρνει φόρα και ρίχνει την σαΐτα του. Όλοι παρακολουθούν με αγωνία την σαΐτα να χαμηλώνει όλο και περισσότερο το ύψος της μέχρι που φθάνει στο έδαφος. Η ρίψη υπολογίζεται από τον διαιτητή στα 82,3 μέτρα. Πάνω στην διαπίστωση της αποτυχίας του, ο Γεράσιμος Βρακόντας βγαίνει εκτός εαυτού. Αρνείται να αποδεχθεί την ήττα σαν ενδεχόμενο και επιτίθεται φραστικά στον Θεοκλύμενο Λόνταρη κατηγορώντας τον ότι ήταν ακριβώς από πίσω του στην τελευταία του ρίψη και τον έσπρωξε, με τον δεύτερο να απαντά ότι ούτε που τον ακούμπησε. Ξεσπά χαμός καθώς ο Σάββας Βρακόντας σπεύδει να στηρίξει τα λεγόμενα του γιου του. Οι Αρτηριολάτρης και Τεραστιονοματάς κάνουν λόγο για γελοιότητες και τονίζουν την ειρωνία του να διαμαρτύρονται για παραβάσεις των κανονισμών οι Βρακόντες. Σε αυτό το σημείο ο πρεσβύτερος Βρακόντας είναι έτοιμος να ορμήξει στον Τεραστιονοματά αλλά τον σταματούν οι Φωκάς και Σολπάνος, με τον ίδιο να απολογείται τελικά για την συμπεριφορά του μετά από λίγα λεπτά και να δηλώνει ότι "ελπίζει να τα ξαναπούν κάποτε στο μακρινό μέλλον".

Κάπως έτσι, λοιπόν, άλλο ένα Παγκονταροχτυπουσιανό Πρωτάθλημα καταφθάνει στο τέλος του. Επικρατεί ένα γενικότερο κλίμα ικανοποίησης για την εκθρόνιση του Γεράσιμου Βρακόντα καθώς οι παίκτες αποχωρούν από τον λόφο Βορειοανατολικής Κονταροχτυπούσας για τα σπίτια τους, βέβαιοι ότι η επόμενη μέρα θα σημάνει ένα καλύτερο αύριο.


 • mirmidonas.gr, Great Manos, IOLAUS1926 and 1 other like this

"No one is more hated than he who speaks the truth."

 

-Plato

 

"Showing off is the fool's idea of glory."

 

-Bruce Lee


#19 Périgord

Périgord

  Bomb

 • Members
 • PipPipPip
 • 43 posts
 • Coat of arms
 • Gold Scout

Posted 28 October 2019 - 10:03 PM

Τελικά βρέθηκε ηχητικό ντοκουμέντο από τον καβγά στο Παγκονταροχτυπουσιανο πρωτάθλημα. Απολαύστε το στο παρακάτω λινό (κ18).

https://www.youtube....Q&feature=share
 • kanagias likes this
Espresso is to Italy, what champagne is to France.
Charles Maurice de Talleyrand-Périgord

#20 kanagias

kanagias

  Bomb

 • Members
 • PipPipPip
 • 51 posts
 • Coat of arms
 • Bronze Major

Posted 31 October 2019 - 09:47 AM

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά για το συγγραφικό σου ταλέντο φίλε Major Nelson.

Περιμένουμε κάποια στιγμή και το επεισόδιο 6!


 • mirmidonas.gr and Major Nelson like this
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users